H.P.A. High Pressure Air


Wat is HPA


High Pressure Air of beter bekend als HPA is een drijfkracht vorm afkomstig uit de paintball wereld,
die ook zijn intrede heeft gemaakt in die van de Airsoft omdat dit minder gevoelig is voor temparatuur schommelingen en omdat er meer geschoten kan worden zonder bijvullen.
Deze vorm geeft ook de mogelijkheid tot werkdruk afstellen om bijv. te voldoen aan een FPS of Joule regulering.


Airsoft HPA informatie


HPA als drijfkracht in de Airsoft is in eerste instantie enorm populair geworden omdat het de batterij, motor en tandwieloverbrengingen vervangt voor een zuigersysteem.
Hierdoor wordt het onderhoud eenvoudig en is afstellen van FPS / Joule te doen door afregelen van de werkdruk hier is de belastbaarheid van diverse onderdelen natuurlijk wel de beperkende factor.
Dit is bij ombouw van pistolen kritischer omdat dit vaak zelf samengestelde set-ups zijn in tegenstelling tot de complete geleverde ombouwkits voor rifles.
Qua werking komt dit systeem overeen met PCP echter zijn de werkdrukken na de regelaar over het algemeen lager.


Airsoft HPA voor en nadelen


Voordelen:
Langdurig een constante druk, Mogelijkheid om grote hoeveelheden BB's te verschieten zonder gas bij te hoeven vullen, Mogelijkheid om werkdruk af te regelen, Uiteindelijk goedkoper dan Greengas.

Nadelen:
Kostbaarder in aanschaf, Wapen dient op diverse vlakken upgrades te krijgen voor een probleemloze werking. HPA bevat geen smering, In bepaalde vormen van Airsoft niet toegestaan O.A. Parcours / IAPS, Meedragen van een drukcilinder en slang.


 HPA Regulators "Wolverine" Storm

 HPA Magazijn Adaptors

 HPA Tanks & Related